søndag 5. april 2009

Fakultetet i Osijek.Noen spør om det teologiske fakultetet i Osijek hvor jeg også er sterkt engasjert med undervisning og ledelse av ett av instituttene. Jeg leder instituttet for pedagogikk. Underviser i ped. og Mission & Church planting.
Fakultetet har sitt utspring i pinsebevegelsen her nede og ble startet i Zagreb av Dr. Peter Kuzmic. Visjonen var å være et tibud for elever fra de sovjetisk dominerte kommunist statene. I dag har mye endret seg, men flesteparten av elevene kommer fra Balkan-landene. Men vi har og elever fra India, Afrika og andre land. Det går godt an for en norsk å komme her og få full teologisk utdannelse, - helt til doktorgrad. BA tar 3 år. MA tar 2 år, og en Phd tar ca. 3 - 4 år alt etter hvor mye tid en har for sine research. Undervisningen foregår for det aller meste på engelsk, og professorene kommer fra en rekke forskjellige kirkesamfunn og nasjoner. Et spennende miljø å være en del av.
Legger ved et par bilder.
Det nye fakultets-bygget. Mitt kontor er oppe i 3. etasje. Nylig hadde vi besøk av den katolske kirkes primas i Kroatsia. Du ser vår rektor Dr. Peter Kuzmic t.v. for biskopen. Jeg stikker hodet frem mellom dem :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar