fredag 11. februar 2011

Møte med krigsveteraner i Durdenovac.22 januar, - like etter at jeg kom tilbake til Kroatia -,hadde menigheten, sammen med den lokale gruppen av krigsveteraner, lagt opp til møte i kulturhuset i Durdenovac. Mange veteraner hadde tidligere på dagen vært i en politisk demonstrasjon i Vokuvar. Dette gjorde at det nok ikke kom så mange som forventet, men et 40 talls mennesker hadde møtt opp. Det ble et flott møte med en noe annen stil enn det vi vanligvis har i våre evangeliske sammenhenger, men evangeliet ble formidlet på en klar måte både gjennom sangen fra Stevo og Katarina og fra meg som talte om helbredelse i Jesus Kristus for de indre sår. sårene i sjel og sinn. Gjennom dette møtet fikk vi kontakt med en rekke nye mennesker, og på den måten kan vi være dem til hjelp når de trenger oss.
Mange sliter med traumaer etter den vonde krigen på 90 tallet, og det er lite professjonell hjelp å få. Det går mest på å dempe symptomene med piller, - og noen løser det med alkohol. Det er mange familietragedier i julsporene etter krigen, og her ere et område av nødhjelp hvor vi vil stille oss til rådighet.
Litt kjekt er det å registrere at etter at vi hadde hatt dette møtet med dem, tok den katolske presten kontakt med dem og gjerene ville ha et møte han også. Det møtet skal være i morgen, lørdag 12. februar. Godt at vi sammen kan støtte dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar