torsdag 5. november 2009

Tanker omkring en hjelpesending.Etter måneder med innsamling, sortering, pakking og ikke minst slit for å skaffe midler til transport, -så var de her; Brit Helene Stene, hennes svigerinne Olaug Stene og de to sjåførene, Hans og Edwin. 2500 km er tilbakelagt gjennom Europa da de endelig kan rygge på plass fremfor AGAPE-senteret i den evangeliske menigheten i Vokuvar. Villige hender hjelper til med å losse den store traileren på rekordtid.
Leder for AGAPE, Maria, smiler takknemlig og fornøyd.
Dagen etter kommer folk i flokk og følge, serbere, kroatere og sigøynere, og forsyner seg med klær, sko, møbler, kjøkkenutstyr..... I løpet av daqen er det meste fordelt til mennesker som mangler det meste. En hjelpesending har nådd sitt mål.
Etter et par dagers pust i bakken, setter de igjen kursen hjemover, og en ny økt med innsamling starter for de to damene fra Sokndal. Under turen sover de i førerhuset på den store traileren. Det er en køye, så en sover bak setene, en i setene og en på gulvet. De vil ikke bruke penger til overnatting på hotell langs ruta de kjører. Først når de kommer frem finner vi overnatting for dem i private hjem.
En kan undre seg, - hva er det som driver disse to, -ikke helt unge damene-? Alder og helsetilstand skulle tilsi at de gjerne kunne finne sin plass i en gyngestol med hekletøy mellom hendene. Men de står på. Brit Helene mener de har fått sitt oppdrag fra Gud. Og der er vi enige!
Nå planlegger de ny hjelpesending til våren. Samtidig med at jeg vil si dem et STORT OG HJERTELIG TAKK for deres fantastiske innsats og hjelp, vil jeg også oppfordre alle til å støtte dem i arbeidet både med ting som kan være til hjelp her nede, økonomiske midler til transport, og praktisk hjelp til sortering og pakking.
Igjen, Et stort takk til Brit Helene, Olaug og sjåførene, Hans og Edwin!
Hilsen Øystein Sandtorv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar