torsdag 7. mai 2009

Stor glede over hjelpesendingen.Det er direkte rørende å være tilstede når folk strømmer inn i lokalet vårt i Durdenovac og får finne seg sko, klær og utstyr. Og ikke å forglemme barna som får seg en dukke eller en bamse. En liten jente fikk seg en bamse av meg i går, og gleden som strålte ut av øynene kan bare ikke forklares da hun klemte den inn til seg med et stort smil. Det er første gang i historien at fattige i Durdenovac får slik hjelp, -og nå har nyheten nådd til grense-byen Donja Miholjac ved den Ungarske grensa. I morgen kommer det mange derfra som vil få hjelp.
En enslig mor kom sammen med sin sønn og fikk først ta ut klær og så spurte hun etter stoler. Hun hadde ikke stoler i hjemmet sitt. Hun fikk stoler, en liten kjøkkendisk, hyller og en lampe. Hun formelig hoppet og danset av glede og delte ut klemmer til alle som var i nærheten.
Jeg tenker på et lite minne-ord fra barndommen: "Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad." Jeg fikk nesten vondt av å se at et menneske kunne bli så glad over noe vi nordmenn hadde kastet.......
På bildene ser du et utsnitt av kles-hauene og folk som får hjelp. Og hun som fikk seg stoler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar