søndag 5. september 2010

Tilbake i Kroatia


Kjære alle venner.
Så var jeg endelig tilbake til vår blogg. Tok sommerferie fra bloggen mens vi var hjemme. Beklager det. Det var godt å være hjemme en tid, være sammen med familie og venner, -og lade batteriene for ny innsats her på Balkan. Vi har allerede vært tilbake i over en uke, og det kjennes godt å være tilbake blant våre venner her hvor vi har vår tjeneste.
Våre unge medarbeidere, Stevo og Katarina, hadde gjort en god jobb mens vi var hjemme. Arbeidet i menigheten i Durdenovac hadde hatt fremgang, og vi merket på vennene da vi kom at her var det glede og lovsang. Gledelig er det å se nye ansikter i menigheten, mennesker som har funnet veien til oss gjennom sommeren, og som søker frelse. Stevo og Katarina er nå på 14. dagers tur til Makedonia.
Allerede første søndagen vi var tilbake, hadde vi dåp. Det var Ljubica som ville følge Jesus i dåpen, Dåpen ble holdt i den vakre innsjøen her i Orahovica. Etterpå talte jeg i menigheten her i Orahovica, og så på kvelden i Durdenovac.
Vi får igjen besøk av Euromission. De kommer i begynnelsen av oktober måned, og blir en uke. Vi gleder oss veldig til det, og planleggingen her er allerede i full gang.
I forrige blogg skrev jeg bl.a om bilen vi hadde skaffet oss til å ha hjemme i Norge. Vår tanke var at vi ville fly på billig-billett med Norwegian fra Budapest, og slik spare båbe tid, penger og krefter. Men planen ble en kort fornøyelse. Etter at alt var i orden, -og skiltene på plass på bilen, ble det komplett motor-havari. Tror det var register-kjeden som gikk i stykker, med de konsekvenser det har for ventiler og stempler... Dermed har vi ingen bil når vi kommer hjem til jul, - så da blir det å måtte kjøre den lange turen enda en gang ....... Men vår trofaste Crysler Grand Voyager tar gjerne turen igjen, selv om den snart har kjørt 300.000km!
La meg til slutt ikke glemme å takke Magnus og Marit Stokka som har vært styremedlemmer i Godt Nytt-hjelpen i flere år. De har lagt ned et stort arbeide for oss, og når de nå ønsket å trekke seg tilbake fra styre-vervet, ønsker vi å si dem et STORT OG HJERTELIG TAKK FOR DERES INNSATS GJENNOM FLERE ÅR!
Bildet: Fra vårt besøk i Filadelfia, Tonstad. En av våre støtte-menigheter. De har et stort hjerte for misjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar