mandag 7. desember 2009

"Ediths butikk"


Det er et rom i 2. etasje menighets-senteret her i Orahovica som har fått navnet "Ediths butikk". Her kommer barn og voksne fra fattige kår og får hjelp. Her finner de klær, sko, kopper og kar, - og er de riktig heldige kan de finne en lysekrone som en gang har hengt i et hjem på sør-vestlandet.
Det er nødhjelp som vi har fått fra våre to damer i Sokndal, -eller vi har hatt det med i vår egen bil når vi har kjørt nedover.
Her i Ediths butikk finnes det ingen kortautomat eller klingende kassa-apparat. Her er alt gratis. Her kan de "kjøpe" uten penger og uten betaling. I dag var det igjen en fattig mor innom. Hun har tre barn og en mann som er alkoholiker. Gleden var stor da hun fant seg et par sko til seg selv, og klær til barna. Slik får vi være med å formidle kjærlighetens budskap på en praktisk og konkret måte.
Mandag 14. des. kjører vi hjemover for å feire jul med våre egne. Når vi så en gang over nyttår setter turen nedover igjen, er det fullt under taket på minibussen vår, - da fylles "Ediths butikk" opp igjen. Igjen kan nødlidende komme og få hjelp. Dette er en deel av vår tjeneste og en del av vår hverdag.

Bildet: Edith pakker ut kopper fra Sokndal som vil havne på et bord i et fattig hjem her i Kroatia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar